dimarts, 19 d’abril del 2011

Torres de Quart


Nom:
Torres de Quart
Ubicació:
Barri del Carme, València
Tipologia:
Porta i torres
Època:
Segle XV
Estil:
Gòtic.
Estat:
Restaurat.

Síntesi històrica
       En 1356 s’ordenà al Consell General de la Ciutat de València la construcció d’una nova muralla, que protegia el nous ravals sorgits a extramurs, Boatella, Xerea, etc. Aquesta muralla construïda a corre-cuita, davant la possibilitat d’atac per part del rei Pere de Castella,  es va dotar de modestes portes d’entrada a la ciutat.
       A la primera meitat del segle XV els Jurats de la ciutat de València decidiren construir portes més adients per a la ciutat. Així en el 1441 comença la construcció de la nova porta del camí de Quart, sota les ordres del arquitecte Francesc Baldomar.  Desprès es feren càrrec de l’obra Jaume Perez, 1460, i Pere Compte, fins al 1468. Finalment Pere Bonfill acabà el portal en el 1493.  
Arquitectura:
       Es tracta d’un cos central de planta rectangular, on es situa la porta d’arc de mig punt per la qual s’accedia a la ciutat. Aquest cos esta flaquejat per dos torres de planta rectangular, cap a l’interior, i cilíndrica, cap a l’exterior, rematades en merlets. Entre les dues torres, dalt del portal, hi ha un matacà enmerlat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada