dimecres, 7 de setembre del 2011

Castell de Peníscola

Nom:
Castell de Peníscola
Ubicació:
Peníscola, el Baix Maestrat
Tipologia:
Castell
Època:
Segle XIII i XIV
Estil:
Romanic
Estat:
Restaurat

Síntesi històrica:
La vila de Peníscola negocià la seva rendició, i a canvi de mantenir les lleis i costums islàmics la ciutat capitulà en el 1233. El 28 de gener de 1251 el Conqueridor atorga carta de poblament als cristians de Peníscola, a fur de Saragossa.
En el 1295 el mestre de l'Ordre del Temple, Berenguer de Cardona, i Jaume el Just permuten Tortosa per uns castells al nord de Regne de València. D'aquesta manera Peníscola passà a mas dels templers. En 1319 Peníscola, com la resta de bens dels Templaris, passa a mans de la nova Ordre de Montesa. En el 1411 L'ordre de Montesa la cedí al Papa Lluna, qui a la vegada la dona en testament a la Santa Seu.
Arquitectura:
De planta heptagonal, reforçat amb cinc torres quadrangulars. S'accedeix per una porta d'arc de mig punt, custodiada per dues torres. L'interior esta distribuït en dos nivells. La planta inferior, totalment coberta, compta amb diverses dependències d'us militar: el cos de guàrdia, les cavallerisses, el celler, la presó, etc. A la planta superior, o noble, envoltant el pati d'armes compte el Palau Pontifici, la capella dels templers, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada